Surfskate in Fuerte
  • Lapoint
  • Blogg
  • Slik bruker du surfskate for å øke nivået på surfingen

Guides

Slik bruker du surfskate for å øke nivået på surfingen

Lær hvordan du skater og ta surfingen til neste nivå. Ingen bølger i dag? Ikke noe problem! Surf skating kan være det beste verktøyet for deg for å forbedre surfeferdighetene dine og surfe som en proff.

Drømmer vi ikke alle om å surfe som Carissa Moore, Mick Fanning, Kelly Slater og andre profesjonelle surfere? Evnen til å gjøre skarpe svinger på shortboardet eller balansere nådig på nesen på longboardet er noe de får til å se enkelt ut, uansett om de surfer på strand- eller rev, på grunt eller dypt vann – har hver eneste av disse surferne full kontroll over hva som skjer der ute.

Men hvordan blir vi bedre i surfing etter en fantastisk surfeferie? Hva om vi bor på steder uten hav rundt hjørnet?

Å se videoer av surfeteknikker, surfetrening og øve take-offs på teppet ved siden av sengen vår er en måte å forbedre seg på. Men for noen år siden fant noen smarte hoder en annen genial løsning – og vi snakker ikke om elvebølger.

Løsningen heter surfskate! Dette innlegget vil fortelle deg hvordan du kan forbedre surfeferdighetene dine i havet med dette spesielle brettet på land.

Du kan også starte med å se vår guidevideo rett nedenfor.

Lære å surfe: en guide til å generere hastighet

For å få mest mulig ut av en bølge, er det viktig å ikke bare velge det rette surfebrettet, men også kjenne reglene på lineupen og gjøre en god start/pop up.

Du har sannsynligvis hørt noen si at han eller hun ønsker å lære å "generere hastighet" eller slangordet "pumping". Kanskje du tilfeldigvis har opplevd at andre surfet på en bølge over en større avstand enn deg på samme sted.

Hvordan gjør de det?

Det er her surf skate kommer inn i bildet. Å bruke dette dyrebare verktøyet kan være løsningen og være effektivt for å forbedre balansen og ta surfingen til neste nivå.

La oss bryte ned hvordan du kan få fart ved å bruke "pumpeteknikken" og begynne å ha det GØY i havet!

Når en følger bølgens ansikt, tegner surfere ofte kurver (som sinuskurver kjent fra matematikk på skolen) med surfebrettene sine. Grunnen til det er enkel.

Se for deg selv ved oppstillingen. Du har gjort pop-up og er klar til å surfe på bølgen. Du er nesten i bølgens lomme, du får fart men til slutt ender på bunnen av bølgen.

Da mister du plutselig all fart og bølgen fortsetter uten deg. Hvordan holder vi tritt? Et raskt brett får deg ikke til å holde deg på bølgen, uten riktig teknikk. Nøkkelordet for suksess er TURNS. Svinger får det til å generere hastigheten som trengs for å holde tritt. Det skaper en fantastisk og jevn start på manøvrene du planlegger å gjøre. Det hele starter med den første nederste svingen.

Dette er også måten “prosurfere” begynner å surfe på bølgen. 

Lære å surfe: Den nederste svingen

Etter å ha sklidd til bunnen av bølgeflaten, er det på tide å snu med ca.180 grader (nederstesving) og gjøre et comeback mot toppen av bølgen. Dette etterfølges av en ny 180-graders sving på toppen, som fører deg tilbake til bunnen av bølgeflaten (øverste sving) - og slik fortsetter sinuskurven langs bølgen.

Det har blitt sagt at den nederste svingen er grunnlaget for alle følgende triks. Hvis du drømmer om å gjøre nedskjæringer eller andre triks, begynn øvelsen med den nederste svingen.

Trinnvis veiledning i hvordan du bruker en surfeskate

Begynn med å forestille deg at du faller nedover bølgen. Du utfører din første bunnsving. Akkurat denne gangen er du ikke på et surfebrett i havet, men på en jevn overflate.

  1. Sett den ene foten på surfskate brettet, den andre på bakken. Sett den fremre foten rett bak de fremre skruene. Hvis den fremre foten er litt for langt foran kan du falle, så vær forsiktig.

  2. Skyv deg selv med bakfoten en gang for å få fart og tre på brettet med bakfoten for å balansere brettet.

Når det stadiet er mestret, gå videre til neste:

  1. Be en venn presse deg i jevn fart når du står på surfeskate brettet med begge føttene. Begynn å flytte vekten fra fremre til bakre fot og kjenn hvordan brettet justeres. Legg press på hælene, og deretter tærne. Prøv å få surfskate brettet til å utføre en bølgelignende bevegelse. Fokuser på hæl-til-tå-bevegelsen.  Merk: Forsidevending = skyve tærne Baksidevending = skyve hæler

Når du føler deg stabil og komfortabel, prøv å inkludere kroppen din for å forbedre bevegelsen på surfskate brettet.

  1. Legg press på tærne og følg opp bevegelsen med hodet ditt (se alltid veien du går) etterfulgt av fremre arm som en guide. 

  2. Bøy bena mens du går inn i 180-graderssvingen og skyv deretter hælene ned i surfskate brettet mens du strekker ut bena og får fart.

Når du har mestret dette, har du utført en bunnsving. Hvis du var i havet, ville du nå vært på vei tilbake til toppen av bølgen. Den nederste svingen følges av en ny sving i motsatt retning for å komme tilbake til bunnen av bølgen. Selv om dette høres vanskelig ut, skjer det fremgang for hvert forsøk, selv uten å være i havet. Du trenger ikke å padle og vente på bølgen fordi surfskate brettet er tilgjengelig hele tiden og det er bare å prøve igjen og igjen.

Siste blogginnlegg