• Lapoint
 • Blogg
 • Velkommen til El Sunzal, El Salvador – Lær å surfe på vår nye surfecamp

Guides

Velkommen til El Sunzal, El Salvador – Lær å surfe på vår nye surfecamp

Ny surfecamp! Her er alt du trenger å vite om vår splitter nye surfecamp i El Salvador. Vi vil guide deg gjennom våre favoritt surfespots, hvilke tider det er best å surfe her og hva du burde pakke på turen hit. Velkommen til vår eventyriske surfedestinasjon midt i Mellom-Amerika! 

Vi kan endelig dele den fantastiske nyheten om at vi nettopp har åpnet en helt ny surfecamp i El Salvador. Og det er litt av en camp. Det ligger så nærme surfbare bølger at du bokstavelig talt kan plukke opp surfebrettet, gå ned trappene fra campen og voilà – Så er du på stranda!

Vi har forelsket oss fullstendig i El Salvador og vår nye camp føles allerede som hjemme. Her går vi gjennom noen av våre favoritt ting som muligens gjør at du også forelsker det i dette stedet.

Sjekk ut surfecampen her.

Kjappe fakta om El Salvador

 • Offisielt språk: Spansk

 • Tidssone: Central Standard Time (UTC-6)

 • Valuta: Amerikanske dollar (USD)

 • Plugger:  Stikkontakter i El Salvador er de samme som brukes i USA, type A og type B. Strømkretsen i El Salvador er 120V

Surfecamp lokasjon: Hvor er El Salvador og El Sunzal? 

El Salvador er det minste landet i Mellom-Amerika og grenser til Guatemala, Honduras og Stillehavet. Campen er plassert i en liten by kalt El Sunzal på den sørlige stillehavskysten. Hvis du går ned til stranda og går i rundt 5 minutter vil du komme til den nærliggende byen El Tunco, også kjent som Surf City (Surfebyen).

Vår nye surfecamp: Et hjem rett ved havet hvor du kjenner roen til El Sunzal og pulsen til Surf City

Surfecampen ligger rett foran El Sunzal stranda, som er en av surfespotene du vil surfe for mesteparten av oppholdet på campen. Du kan til og med sjekke forholdene rett fra balkongen din! Området i El Sunzal er fint og rolig siden det nesten er uhørt av turister. Men hvis du ser etter en litt mer spenstig stemning og vil danse natten lang bør du dra til Surf City for en kveld på byen med bra mat og gode drinker.

Surfing i El Salvador: Våre favoritt surfespots er rett ved campen

Det er to hoved surfespots som vi bruker på Lapoint Camp: El Sunzal og La Bocana. Noen ganger går vi lenger fra campen for å utforske flere steder, men her en sniktitt på våre to favoritter:

El Sunzal

Dette er vår hovedstrand rett utenfor campen. Dette stedet har en fantastisk beach break (sandbunn) for nybegynnere hvor du kan gå ut og opp av vannet enkelt uten farer. El Sunzal er supert for mer erfarne surfere også, de ulike seksjonene tilbyr ulike erfaringer, så dette er et perfekt sted for alle 3 nivåer. Det kan være en del folk i vannet men det er et kult sted med good vibes i vannet.

La Bocana

Dette stedet er kun for level 3 surfere siden bølgene er kraftigere her. Erfarne surfere vil ha en fantastisk tid på La Bocana ettersom det har konsistente deilige bølger, både høyre- og venstrehendte, og morsomme 300-meters turer.

Lokal mat: Mat og drikke du må prøve i El Salvador 

Det mest kjente matretten i El Salvador er “Salvadorian pupusas”, som er et absolutt must å prøve når du er i El Salvador. Det består at tortilla lefser laget av maismel eller rismel og du har enten bønner, kylling eller ost (eller noe annet du liker) i mellom. Enkelt og veldig godt! Vil du imponere de lokale? Da må du sørge for å ikke spise det som taco! Riv en bit av pupusa’en, klem den sammen og bruk biten til å plukke opp bønner eller kylling (med noe deilig salsa) og spis det. For drikke, prøv en horchata, chan eller limonada con hierbas for å slukke tørsten. Eller hvorfor ikke en fersk kokosnøtt fra salgsdama på stranda? 

Du vil finne fantastisk mat under oppholdet ditt, både på campen og rundt i området. Du vil se at det er både lokal og internasjonal mat til gode priser. Valutaen i El Salvador er Amerikanske dollar, 1 USD er nesten akkurat det samme som 1 Euro. Her er noen eksempler på priser:

 • Middag på restaurant: 6-10 USD 

 • Lokal mat: 5-10 USD 

 • Kaffe: 1 USD

 • Øl: 1,5 USD

 • Pupusas (må prøve!): 5 cent/pupusa

Eventyr: Hva kan man se og gjøre i El Salvador?

Vi skjønner det godt hvis du bare vil surfe hele dagen og se på bølgene fra campen. Men hvis du føler deg eventyrlysten, har vi noen idéer til deg! 

 • Gå topptur på vulkanen Santa Ana: Når du besøker El Salvador er en topptur opp vulkanen Santa Ana et must for den eventyrlystne. Du vil gå gjennom jungelen for å komme til denne aktive vulkanen hvor du finner et krater med en innsjø av vakkert turkist vann.

 • Svøm i fossefallene i Tamanique: Vi går en times tid inn i jungelen for å komme til fossefallene i Tamanique. Her vil du se og svømme i noen av de beste og vakreste fossefallene i hele landet.

 • Ta en båttur i mangroveskogen: For de modige er et besøk til mangroveskogen et skikkelig eventyr. Under denne båtturen kan du se ville krokodiller svømme ved båten og aper klatre i trærne over deg.

Pakkeliste: Hva må du ta med deg til surfecampen?

Hva du trenger å pakke for en uke i paradis: 

 • Pass

 • Badetøy 

 • Håndkler: Vi stiller med badehåndklær på campen men ta med ditt eget strandhåndkle.

 • Gjenbrukbar vannflaske: På Lapoint er vi opptatt av å “destroy waves”, ikke planeten. Som en del av vårt bærekraftige program selger vi derfor ikke plastflasker og vi prøver å redusere plastikk bruk på campen. Derfor ber vi deg ta med en gjenbrukbar vannflaske på turen din til El Salvador. 

 • Solkrem: Sola er veldig sterk i El Salvador så vi anbefaler deg å ta med solbeskyttelse med høy solfaktor. Vi anbefaler å bruke produkter som er fri for Oxybenzone for å redusere forurensing og hjelpe til med å bevare havet vårt. Vi selger miljøvennlig zinc på campen.

 • Myggspray: Alle elsker El Salvador og myggen er intet unntak! Sørg for å ta med deg myggspray for å forhindre at de plager deg. 

 • Adapter: Det er mulig å kjøpe adaptere på campen, men i tilfelle anbefaler vi deg å ta med egen. (Det er ikke noe gøy hvis telefonen dør på flyplassen og du ikke har noen mulighet til å lade den!) Stikkontaktene i El Salvador er de samme som i USA, type A og type B. Strømkretsen i El Salvador er 120V. 

 • Voks: For level 3 surfere er det en god idé å ta med seg en bar med surfevoks.

Siste blogginnlegg