080316_0860

Guide til Ericeira, Portugal

Kun 40 minutter kjøring fra Lisboa flyplass ligger europeiske surf-mekka Ericeira. Med en koselig bykjerne, mange restauranter og varierte underholdningstilbud er byen populær blant surfere og livsnytere fra hele verden. Les videre for våre beste tips og triks for suksess i Ericeira.
 

 

De beste strendene i Ericeira

Ericeira ble kategorisert som World Surfing Reserve i 2011 av Save the Waves Coalition som det andre reservatet i verden. I dag er det fortsatt det eneste i Europa, og tilbyr som forventet noen av de mest utrolige strendene og surfemulighetene du kan tenke deg.
 
Foz do Lizandro
Stranden nedenfor dørstokken vår, Foz do Lizandro, ligger bare et par hundre meter fra Quinta Lizandro. ‘Foz’ har du alt du forventer deg fra en av de beste strendene i Ericeira med sine karakteristiske sanddyner, brukervennlige bølger og mange spisesteder, perfekte for et måltid eller en drink mellom surfe-øktene. Vår favoritt er Limipicos, som ligger helt i enden av promenaden, med førsteklasses utsikt over stranden og havet.
 

 
Praia do Sul
Praia do Sul, eller South Beach, ligger kun noen minutter fra campen vår. Med idylliske omgivelser og gangavstand til bykjernen er South Beach «the place to be» om sommeren. Vi elsker South Beach for surf-forholdene, som ofte er helt perfekte for våre gjester på surfkurs Level 2- og Level 3.
 

 
Matadouro
Litt nord for byen ligger Matadouro, en intim, flott strand som er perfekt for strand dager med venner og familie. Bølgene bryter på de fleste tidevann og gir en lang og herlig bølge, ypperlig for nybegynnere. Matadouro er derfor også veldig populær blant våre Level 1- og Level 2-surfere.
 

 
Ribeira d’Ilhas
Ribeira er kanskje Europas mest forutsigbare surfspot, her funker det (nesten) alltid! Stranda er også verdt et besøk for dem som kun vil nyte en god bok i loungen på restauranten, chille på stranda eller kanskje gå en tur langs det rå kystlandskapet.
 

 

 

Spisesteder i Ericeira

Nalu Bowls
Enten det er til frokost eller lunsj; Nalu Bowls ved South Beach er stedet for smoothie bowls med acai og granola. Her disker de opp nydelige fristelser med alt fra dragon fruit til peanøttsmør, servert i sine karakteristiske kokosnøttbowls. Våre favoritter fra menyen er ‘Mavericks’ og ‘Jbay’.
 

 
Pao d’alho
Dette er vår favoritt blant italienske restauranter i Ericeira. En familiebedrift siden tidenes morgen; Luis, Maria og Luis Jr ønsker deg velkommen med åpne armer og knallgod pizza, pasta, lasagne, biff og vin på menyen. Tips: Ikke nevn Benfica eller Sporting Lisboa til Luis med mindre du ønsker en noe lidenskapelig samtale om fotball 🙂
 

 
Prim
Portugal er verdenskjent for fersk fisk og mørt kjøtt. André og teamet på Prim lager det beste i begge kategorier. Vi har invitert gjester hit i åresvis og vi får alltid positive tilbakemeldinger på både maten og stemningen. Prim’s spesialitet ‘hot stone steak’ er unik i Ericeira.
 

 
Green is Good
Denne ‘grønne’ restauranten har raskt blitt en vegetar-favoritt blant vegetarianere, veganere og alle andre som er glad i et grønt måltid. Sjekk dem ut for en smakfull opplevelse.
 

 
Mar a Vista
Mar a Vista er ofte omtalt som den beste sjømat restauranten i Ericeira. Alberto og familien har servert fersk fisk og krabber her siden 1950. Spør etter den lokale favoritten ‘percebes’ for en restaurantopplevelse utenom det vanlige.
 

 
Tik Tapas
En skjult skatt, men ansett av mange som den beste i byen. Tik Tapas er en koselig tapas-restaurant med fantastisk mat og enestående service. Menyen består av et stort utvalg smakfulle retter, både lokale spesialiteter og mer tradisjonelle tapas-retter. Blekksprut Algarve-style, spicy kjøttboller eller fylte, grillede paprika etter en lang dag på stranden? JA, TAKK!
 

 

Shopping i Ericeira

58 Surf Shop
Vår faste surfebutikk i Ericeira, 58 surf shop ligger sentralt ved hovedveien. De har et stort utvalg av alt du trenger som leasher, finner, voks, solkrem og våtdrakter. Her finner du også drømmebrett for enhver smak fra Firewire, Channel Islands, Lost, JS, Pyzel og (alle) andre i deres massive utvalg av nye og brukte surfbrett.
 

 
Billabong Ericeira
Enten du er på utkikk etter et nytt antrekk for kvelden eller bare lysten på å sjekke ut det siste innen surf fashion er Billabong-butikken i sentrum verdt et besøk. Her finner du det meste av klær og sko fra Billabong, RVCA og Vans.
 

 

Aktiviteter i Ericeira

Rett utenfor bykjernen, ovenfor Matadouro stranden finner du Quiksilver Boardriders og deres fantastiske skatepark. Her kan du finne flyten i bowlen, shoppe eller ta pils og en matbit med fin utsikt fra parken til sjøen.
 

 
I tillegg til utrolig surf, mat og Goodtimes har Ericeira unike sightseeing-muligheter, både i byen og i nærliggende områder.
 

 
Vi anbefaler å utforske områdene rundt Ribeira eller gå en tur i åsen fra Foz do Lizandro til Sao Juliao stranden. Kystlandskapet er utrolig vakkert og tilgjengelig for alle som ønsker en landbasert naturopplevelse under surfeturen til Ericeira. I umiddelbar nærhet finner du også kulturelle skatter som Mafra og Sintra.
 

Palasset i Mafra – kun 10 minutters kjøretur fra Ericeira.
 

Utsikten sørover fra Ericeira mot Sintra og Cabo da Roca. Dette er det vestligste punktet på det Portugisiske fastlandet og i Europa.
 
For mer informasjon, ta gjerne kontakt med vår booking-avdeling eller spør en av våre smilende camp staff. Vi gleder oss til å surfe med deg! 🙂