080316_0860

Guide til Santa Teresa, Costa Rica

Costa Rica, med sine nydelige strender, frodige jungel og vennlige mennesker er for mange definisjonen av paradis. Innbyggerne lever etter mottoet «Pura Vida» eller «rent liv», og det er det Costa Rica handler om; å nyte livet. Etter mer enn fem år i Santa Teresa har vi lært mye om hva som skaper de beste opplevelsene i den tropiske lille surfebyen.
Les videre om våre tips for et uforglemmelig opphold i vakre Santa Teresa.

 
Santa Teresa er kjent for hvite sandstrender, jungel-landskap og et rikt dyreliv med aper og tropiske fugler.
Vi elsker stedet for atmosfæren, de mange smakfulle restaurant-mulighetene og råbra surf, året rundt.
Kun tre minutters kjøring sør for Santa Teresa ligger Lapoint surfcamp Costa Rica midt i smørøyet.
 

 

Beste strender i Santa Teresa

Playa Carmen, Santa Teresa
Playa Carmen er vår «hjemmestrand», og ligger bare en kort gåtur fra vår surfcamp i Santa Teresa, Costa Rica.Playa Carmen, berømt for fantastisk surf og livlig atmosfære er den mest populære stranden i området.
 
Fra campen vår er Playa Carmen en flott rute å ta til fots inn til byen for underholdning, shopping eller praktiske gjøremål i sentrum.
 

 
Playa Hermosa, Santa Teresa
Grunnet nybegynner-vennlige bølger og sandbunn holder vi de fleste surfeleksjonene våre på Playa Hermosa. Stranda tilbyr perfekte forhold for Level 1, Level 2 og Level 3. Playa Hermosa er så eksotisk som tropiske strender kan bli, og når du sitter ute i lineupen og nyter øyeblikket er det kun palmer, blå himmel og gyllen sand i sikte, så langt øyet kan se.
 

 
Banana Beach
Banana Beach er en favoritt for dem som liker bra bølger og en livlig atmosfære. Strandrestauranten serverer frokost, lunch og middag slik at du kan slappe av på stranda med en smoothie, cocktail eller et deilig etter-surf-måltid.
Etter solnedgang er det også livemusikk, god mat og herlige strand-party-vibes!
 

De beste stedene å spise og drikke i Santa Teresa

 
The Bakery
Enten du søker frokost, lunsj eller middag, The Bakery er et av de beste stedene å spise i Santa Teresa. Vi tar med gjestene våre hit for deres bowls, kaker, smoothies og juice, samt kanskje de beste ølmarinerte fish tacos i hele Costa Rica. Deres ukentlige spis-så-mye-du-vil pizza-buffet, også kalt Monday Madness, er verdt å sjekke ut for noen (eller mange) nammete pizzastykker i bakgården.
 

 
Chop it Holy Cow Burger
Chop it serverer de ferskeste organiske wraps, salater og vegetarmat i Santa Teresa. De har også gourmet-burgere laget fra 100% hormon-, antibiotikafrie, gressforete kyr. Vegetarburgeren, som er laget av en gigantisk portobellosopp er også helt himmelsk. Til drikke anbefaler vi deres perfekt tempererte kokosnøtt fra kjøleskapet og kanskje en «treat of the day» til dessert. Dette stedet er helt rått!
 

 
Koji’s Japanese restaurant
Vi anser den japanske restauranten Koji’s som det beste sushi stedet Santa Teresa. Koji’s ligger på Buenos Aires Road og bruker kun fersk fisk og skalldyr, samt lokale grønnsaker, frukt og kjøtt i deres brede utvalg av Japansk-inspirert mat.
 

 
Burger Rancho
Burger Rancho har vært go-to restauranten for de beste burgerne i Santa Teresa siden 2006.
Deres ‘double cheese, double meat-burger’ er en regional klassiker.
Sjekk ut også deres varierte utvalg av salater, smoothies og mer – alt tilberedt på ‘ranchen’ og servert med utsikt over den lille fotballbanen i Santa Teresa.
 
Habaneros
Habaneros er en mexikansk grill & bar som tilbyr fantastiske matopplevelser av typen ‘mexikansk fusion’ i strandkanten. Restauranten ligger perfekt til for utrolige soldnedganger og deres spesialiteter inkluderer fersk fisk og sjømat som hummer-taco, helgrillet fisk og mer, alt servert med deres uimotståelige margaritaer og berømte guacamole.
 

 
Kika Santa Teresa
Kika er blant mange ansett som den beste bar- & restauranten i Santa Teresa med livemusikk. På torsdager er Kika det hotteste stedet i byen med liveband, masse folk og en herlig energi.
 

 

Aktiviteter og ting å gjøre i Santa Teresa

Gåtur til et fossefall i Montezuma
Hva er mer tropisk enn et fossefall midt i jungelen? Dette er en opplevelse vi anbefaler til alle og vi elsker å ta med gjestene våre til Montezuma Falls for å besøke kanskje det mest kjente fossefallet i Costa Rica.
Her finner du også eksotiske dyr som du ikke ser andre steder som f.eks en rosa stork, en familie med elveotere, blå kreps og ‘Jesus Christ’ øgler som løper på vannskorpen.
 

 
Ziplining
En favorittaktivitet blant gjestene er tretoppturen eller ‘ziplining’. Dette er en rekke kabler som henger høyt over bakken og tar deg på en fartsfylt reise gjennom tretoppene. På turen får du se planter og dyr som er unike for Costa Rica slik som skrikeaper, iguanaer og papegøyer.
Denne ekskursjonen stopper også ved et fossefall hvor du kan ta bilder og hoppe uti for en svømmetur i lagunen.
 

 
Leie en firehjuling i Santa Teresa
Noe av sjarmen ved å dra på surfetur til Costa Rica er den unike tilgangen til naturen. På grunn av de mange grusveiene er en firehjuling ofte den beste måten å utforske området. Vi hjelper deg gjerne med leie av disse fra en av våre partnere.
Gjort riktig gir en firehjuling deg masse moro og en unik mulighet til å finne din egne lille flekk av paradis et sted på veien.
 

 
Yoga

 
Ylang Ylang yoga Montezuma
For daglige drop-in-timer tilbyr Ylang Yland yogastudio i Montezuma et bredt utvalg av klasser inkludert Hatha, Vinyasa, Kundalini og Kaula Tantra, alt rett ved stranden.
Med den unike beliggenheten kan du gjøre yoga, kun omgitt av natur, dyreliv og lyden av bølgene.
 
For flere tips om Costa Rica og Santa Teresa, vennligst sjekk vår FAQ-side.