costa rica beach jungle mist

Guides

Guide til Santa Teresa, Costa Rica

Når man forestiller seg et paradis er det mange som drømmer om hvitsandete strender, perleblå bølger, frodig natur og palmer. Dette beskriver Santa Teresa, Costa Rica presist. 

Mottoet "Pura Vida" løst oversatt til "Live Life" eller "Enjoy Life" er ikke bare en myte eller et ordtak, men gleden ved livet som besøkende i Santa Teresa opplever.  

Lapoint har vært vertskap for surfeferier i Santa Teresa i mer enn fem år. Vi har lært mye og har supplert vår kompetanse underveis. Deling og formidling er lik omsorg når det kommer til surfing, og vi vil gjerne dele våre tips og triks om hva du bør gjøre og hvor du skal dra for å gjøre ferien uforglemmelig.

Santa Teresa er en sjarmerende landsby kjent for sin urealistiske skjønnhet. Der er det klart vann, sandbukter og bratte åser dekket av tropisk skog. Du finner smarte små apekatter og eksotiske fugler i mange forskjellige farger. I tillegg tilbyr dette stedet utmerket mat bestående av frisk frukt og grønnsaker - og lokalfanget fisk. Likevel er det bølgene som utgjør prikken over i-en. 

Tre minutter sør for Santa Teresa ligger Lapoint Surf Camp Costa Rica midt i det hele.

De beste strendene og surfestedene i Santa Teresa og Malpais-området

Den beste tiden for surfing i Santa Teresa er under de lave strømmene fordi bølgene er mye raskere på dette tidspunktet. Variasjonen mellom surfepauser og høye dønninger er det som tiltrekker de beste surferne i bransjen. Suck Rock, La Lora, Playa Hermosa og Playa Carmen er populære surfesteder i og rundt Santa Teresa.

Playa Carmen

Playa Carmen er vår "hjemstrand". Den ligger i gangavstand fra vår surf camp og midt i byen. Den er kjent for sin utmerkede surfing og morsomme stemning – noe som gjør den sannsynligvis til den mest populære stranden i Santa Teresa.

Playa Hermosa

Den hvite sandbunnen og de nybegynnervennlige forholdene gjør Playa Hermosa til det perfekte stedet for våre surfetimer. Det gir utmerkede bølger for alle tre nivåene. Dette stedet lever virkelig opp til navnet sitt. Når du sitter ute i line-upen og ser mot stranden, ser du ingenting annet enn palmer, blå himmel og gyllen sand.

La Lora surfespot 

Dette stedet er veldig populært fordi det tilbyr konsekvent surfing, noe som gjør det til det perfekte stedet for surfekonkurranser. Det er et sted med en lang og vakker, hvit steinfri strand.

Banana Beach

Banana Beach er helt genial. Det er en strandferie, og takket være en nydelig nærliggende restaurant - som serverer måltider og snacks hele dagen - er det alltid livlig. Ta en kaffe, snacks eller smoothie og slapp av på stranden mens du nyter levende musikk, hyggelige mennesker og gode vibber!

Suck Rock

Suck rock er kjent for bølger som kan bli ganske store. Det går rykter om at folk har surfet 20 fots bølger på dette stedet. Du vil finne mange fotografer, bilder og videoer som har blitt tatt her. Dette er et veldig fint sted å gå og hvis du vil sjekke ut og se live triks og teknikk. 

Mar Azul, Malpaís

Dette er et utpunkt midt i Malpaís og et sted for såkalte "soul surfere". De fleste har en tendens til å gå til Playa Carmen eller Santa Teresa, siden disse stedene er mindre steinete og har en mer konsekvent dønning.

Beste restauranter og kafeer

Bakeriet

Bakeriet er et av de beste spisestedene - uansett hvilket måltid. Vi liker å vise dette stedet til gjestene fordi det er et flott sted for næringsrike acai-boller, smoothies eller juicer, smakfulle bakverk og uten tvil den beste "fisketacoen" i Costa Rica. Den ukentlige pizzabuffeen "Monday Madness" er også verdt å sjekke ut. 

Bali Beach

Dette er det beste stedet for frokost og lunsj i hele Santa Theresa. Atmosfæren er innbydende og koselig og det er en kafé-restaurant som har sunne frokostmåltider som Acai-boller og en stor lunsjmeny med en rekke salater. Hvis du leter etter en god atmosfære, musikk og surfevibes er dette stedet du bør gå til. 

Kojis japanske restaurant

Vi anser sushien som serveres i Kojis japanske restaurant for å være byens beste. De bruker ferske lokale råvarer som fisk, skalldyr, grønnsaker, frukt og kjøtt, og tilbyr også et bredt utvalg av utmerket japansk inspirert mat. Restauranten ligger på Buenos Aires gaten.

Zula

Zula er en familiedrevet restaurant som serverer frokost, lunsj og middag. Dette herlige stedet er også kjent for de beste smoothiene i Santa Teresa. Disse inneholder velkjente smaker som mango og banan til mer eksotiske versjoner som guanabana. Med det følger tradisjonelle israelske og costaricanske måltider, samt også velkjente måltider inkludert falafel og schnitzel på menyen.

Habaneros

Habaneros ligger rett ved Banana Beach og er en meksikansk grill- og bar ved stranden som tilbyr utmerket meksikansk mat. Hvis du liker middag med utrolig utsikt over solnedgangen, er dette stedet for deg. Husets spesialiteter inkluderer fersk meksikansk inspirert fisk og sjømat, inkludert hummertaco, grillet hel fisk og mer, alt servert med deres margaritas og berømte guacamole.

Kika Santa Teresa  

Dette er et toppsted for mat, drikke og levende musikk siden 2008. Kika regnes som den beste baren i Santa Teresa for levende musikk. På torsdager er det det travleste stedet i byen, med et liveband, massevis av gode ånder rundt og en strålende stemning.

Aktiviteter og ting å gjøre i Santa Teresa, Costa Rica

Fossturer i Montezuma

Hva er mer eksotisk enn en foss midt i jungelen? Vi vil gjerne ta deg med til Montezuma Falls for å oppleve villmarken og til (muligens) den mest kjente fossen i Costa Rica. I Montezuma kan det hende du finner eksotiske dyr du ikke kan se i andre deler av området, for eksempel Roseate skeifugler (en fugl som ligner på den rosa flamingoen), elveotere, blåkreps og Jesus Kristus-øglene som løper på vannoverflaten.

Ziplining 

Ziplining eller baldakinsturen er et høydepunkt for mange og en herlig eventyrlig aktivitet. Ziplinen en serie kabler hengt høyt over skogbunnen som du blir festet til, slik at du kan reise gjennom kalesjen som en fnisende ape med superkrefter. På reisen vil du se tropiske planter og dyr som er unike for Costa Rica, som brøleaper, leguaner, papegøyer og mange flere. Under omvisningen blir det også et stopp ved Montezuma-fossene hvor du kan ta bilder og ta en svømmetur i steinbassengene.

Leie en ATV

En attraksjon ved å dra på en surfetur til Costa Rica er den unike tilgangen til naturen. Gitt de mange grusveiene i området, er en ATV, også kjent som en firehjuling, den beste måten å utforske regionen på. Hvis du er ivrig på et eventyr på fire hjul, hjelper vi deg med å koble deg til vår pålitelige partner som tilbyr de høyeste standardene. Å kjøre en ATV er en morsom måte å oppleve jungelen på, kanskje til og med å lete etter ditt eget lille stykke avsidesliggende Costa Rica-himmel. 

Ylang Ylang yoga Montezuma

Ylang Ylang er et yogastudio ved stranden i Montezuma. Den er åpen for daglig drop-in og tilbyr et spennende utvalg av klasser. Inkludert er Hatha, Vinyasa, Kundalini og Kaula Tantra Yoga. Det er et utendørs yogastudio ved stranden og lar deg nyte timen din omgitt av natur, dyreliv og lyden av bølger.

For mer informasjon om Costa Rica og Santa Teresa, besøk våre FAQ pages.

Siste blogginnlegg