Beginner surfers in Portugal with softtop
  • Lapoint
  • Blogg
  • Hvorfor Portugal er det beste landet i Europa for surfe leksjoner

Guides

Hvorfor Portugal er det beste landet i Europa for surfe leksjoner

Å lære å surfe kan virkelig være en fantastisk opplevelse, å lære å surfe på et av de vakreste stedene i Europa gjør det enda bedre. Enten du vil lære å surfe i Ericeira, oppleve bølgene i Alentejo eller ta ditt første surfekurs i Peniche – du vil ikke bli skuffet. Her er grunnen til at Portugal har den beste surfingen i Europa!

Hva har noen av de høyeste surfede bølgene i verden, et World Surfing Reserve og en rekke verdensberømte surfekonkurranser til felles? De er alle innenfor Portugals grenser. Et vakkert land med en lang kystlinje, grønne bølger og tilbakelent surfekultur. Et sted du må besøke på din neste surfetur.

Å kreve tittelen som det beste landet i Europa for å lære å surfe er et dristig trekk. Det er mange fantastiske steder, men her er grunnene til at hjertene våre slo sterkest for Portugal som #1. Så la oss bryte det ned til hvorfor, hvor og når Portugal er det beste landet for surfeleksjoner!

Hvorfor Portugal for surfe leksjoner?

Fra en surfers synspunkt er Portugal den ideelle surfedestinasjonen. Men hvorfor skal du velge det? Her er noen grunner:

  • Portugal har et stort mangfold av bølger for surfere på alle nivåer.

  • Portugal har rundt 300 soldager i året, så du vil mest sannsynlig ha flott vær i løpet av øktene i vannet.

  • Strendene er rene og godt ivaretatt gjennom hele kystlinjen. Mer enn 370 strender har Blått Flagg-status i 2021. Blått Flagg er en standard med strenge kriterier for miljøansvar og vannkvalitet.

  • Kystlinjen til Portugals fastland er massiv, nesten 950 kilometer! Dette gir utallige muligheter til å prøve ut forskjellige surfesteder langs Portugals kyst. En passende strand å surfe på er derfor aldri langt unna!

  • Du kan surfe hele året rundt

  • Hvis du planlegger reisen riktig, kan du få med en surfekonkurranse hvor du kan se de verdensberømte surferne surfe de portugisiske bølgene

  • Den fantastiske maten, den rike kulturen og den fengslende historien i seg selv vil gjøre turen flott!

Peniche

En times kjøretur nordover fra Ericeira ligger Peniche. Noen av Europas beste bølger kan bli funnet her, Peniche ble til og med et stopp for WSL Champion Tour i 2010. Peniches berømte Supertubos trekker også oppmerksomhet fra verden hver oktober med Rip Curl Pro Portugal konkurransen. Et populært surfested for nybegynnere i Peniche er Catingo da Baia.

Alentejo kysten

Sør fra Lisboa finner du den lange kystlinjen til Alentejo. Alentejokysten er rundt 130 kilometer lang, noe som vil gi mange gode surfeplasser for surfere på alle nivåer.

Vil du oppleve surfecamp livet i Alentejo? Sjekk det ut her.

Lisboa kysten

Portugals hovedstad er mer enn et fargerikt kultursenter. Med kun 45 minutters kjøretur fra Ericeira, leverer kysten av Lisboa gode bølger året rundt. Steder som Carcavelos og Costa da Caparica er fine å sjekke ut.

Siste blogginnlegg