Cover - Hoddevik

Guides

Norgesferie og sommer-surf I Hoddevika

Fyll sommerplanene med nye eventyr, nye surfeskills og nye venner! Peil deg inn på Norges vakreste surfedestinasjon og forbered deg på en heftig ferieopplevelse i Norge. Velkommen til vår surfcamp i Hoddevik!

Stadlandet & H-bay

Hoddevik, aka H-bay, er en bitteliten plass som etterlater store inntrykk. De imponerende fjellene som klemmer sammen Hoddevik vil før eller siden friste deg opp på fjellturer, som igjen vil utfolde enda flere spennende steder å utforske i nærmeste omkrets. Er du interessert i historiske plasser og serverdigheter har Stadlandet mange attraksjoner å by på. Finn tilbake til dine vikingrøtter i Selje, besøk Selja kloster og bli kjent med sagaen om St.Sunniva  -Norges eneste kvinnelige helgen. På oppdagelsesferd i Ervik kan du se flere spor fra andre verdenskrig, utenfor minnekapellet stikker vrakrester fra forliset “Emsland” opp fra sjøen. Et høydepunkt for mange er å ta turen til Norges vestligste fjellplatå, Vestkapp (497 moh). Dette værutsatte stedet skal visstnok servere en av de mest storslåtte utsiktene i området. Det er også fullt mulig å bare bli værende i Hoddevik gjennom hele oppholdet, det er mer enn nok å finne på rett utenfor campen.

Reiserute til Lapoint Surfcamp Hoddevik:

Det er mange måter å komme seg til Hoddevik. Reisen er alltid minnerik og det kreves litt ekstra planlegging før du kommer:

- Buss fra de fleste store byene (vy.no) til Bryggja skule, Vågsøy. Fra Vågsøy er det 1 time til campen

- Ferje Ålesund - Måløy, ca 4.30 timer (hurtigruten.no). Fra Måløy er det 1.5 time til campen.

- Ferje Bergen - Selje, ca 5 timer (norled.no). Fra Selje er det 40 min til campen. 

- Fly Ålesund Vigra, Ørstad/Volda eller Sandane Lufthavn. Videre må du ta buss, taxi eller booke leiebil til campen

- For alle kollektivtilbud nevnt må du booke en taxi inn det siste stykket, det er begrenset busstilbud. Lapoint vil guide deg hvis du lurer på noe omkring transporten til campen

- Egen bil vil ta deg helt til campen. Det er P-plass på campen.

- Nærmeste matbutikk er i Leikanger 20 min før Hoddevik. 

Sommeridyll

Nyt ferien fra et surfebrett i bølgene på et av Norges vakreste surfedestinasjoner denne sommeren. Her kan du koble fra alt annet, og i stedet slå over på naturens vibber i kontakt med elementene. Hoddevik er fortsatt en ganske isolert plass, den unike rå naturen og den ikoniske vika vil du ikke finne noen annet sted i Norge. Det er vanskelig å beskrive, så det er best om du tar turen og opplever det hele selv. Å ta inn alle inntrykkene fra et surfebrett er etter vår mening aller best!

Ting å gjøre

Du vil sjeldent kjede deg på en plass som dette. Ro det helt ned eller ha det gøy! Foruten surfing og ha en helt fantastisk tid på campen oppfordrer vi gjestene til å utforske H-bay! 

Aktiviteter i H-bay:

- Longboard nedover de svingete veiene og øv på carving skills. 

- Gå opp et av fjellene rundt, alle har en utrolig utsikt. Det mest kjente fjellet Mosekleivhornet (540 moh) har merket løype til toppen. Her får du panoramautsikt, ta med kamera for det ikoniske bildet. 

- På stranden kan du spille volleyball og leke rundt i sanddynene. 

- Prøv fiskelykken og disk opp til kortreist middag. 

- TáTa en badetur, hopp fra piren nede ved sjøbuene. Vannet er ca 15-16 grader på sommeren og vil føles forfriskende etter en aktiv dag i solen. 

- Lån våre Stand Up Paddle boards og ta en SUP-safari langs fjellklippene, ta med dykkermaske! 

- Nordic Ocean Watch har et unikt sorteringsanlegg i Hoddevik kalt tavaha-løa. Ser du plastik på dine eventyr, vennligst plukk opp returner til menneskene. Det er verdt et besøk hit uansett, all plast fra stranden og havet kan sorteres her. Det er dette som kalles #tavaha

- Foretrekker du å chille i stedet? Ingen problem. Den lokale kaffeen Kafé Strandro er bare en kort gåtur fra campen. 

- Meld deg på en yogatime i den gamle låven ved stranden. Her tilbyr en lokal yogi ulike yogatimer gjennom sommeren. Perfekt for å balanse din yin med litt yang eller en hel dag med surf og action.

Pakkeliste

I juli er temperaturen mellom 15 - 22 grader og litt kaldere på nettene. Været skifter raskt på denne plassen, det er det lurt å tenke på når du pakker. Husk også å ta med turtøy og gode sko for fjellturer, badetøy for beachen og noe varme plagg til svale kvelder. Ta gjerne med kamera, fiskeutstyr, skate og longboard, dykkermaske og lommelykt. Ikke glem soveposen/ sengesett og handle inn mat og snacks for oppholdet. 

Hjemmekoselig overnatting

Lapoint har to ulike camps for gjester: Innsikten og Utsikten. Viben er hjemmekoselig og standarden er enkel. Gjestene deler fasiliteter og kjøkken, noe som gjerne ender i fellesmiddager og grilling utover sommerkveldene. Det beste med campen er kanskje muligheten til å møte andre mennesker, dele surfestoken og kose seg i godt selskap. Om du reiser alene eller med en venn vil du garantert også treffe andre like allrighte folk som deg selv på Lapoint. For familier og vennegrupper er det mulig å leie hele Utsikten for en mer intim og eksklusiv opplevelse. 

Siste blogginnlegg