girls holding surfboards at the beach

Guides

UTSTYRSPRAT: SURFEBRETT FOR NYBEGYNNERE

Hvis du er i ferd med å bevege deg ut i bølgene for første gang eller bare har surfet et par ganger kan det være vanskelig å vite hva slags surfebrett du skal velge/surfe. Vi satt oss ned med vår rutinerte surfeinstruktør i Portugal, João Durão, for å høre hva han mente er det beste valget.

– En nybegynner bør alltid velge et soft top longboard, og et brett som passer din vekt og høyde. Denne typen brett er passende for små bølger hvor man kan lære å surfe for første gang. Det myke materialet gjør dette brettet mindre farlig å få på seg og passer fint for de første gangene du prøver å surfe.

foam surfboard

– Dette er helt klart de enkleste brettene å lære seg å surfe på på grunn av at de flyter ekstra godt og gir god stabilitet av tykke rails (sidene av brettet) og det store volumet. Det er enkelt å paddle på or justere feil du gjør, og det er til og med vanskelig å miste fart når du står på bølgen.

surfers holding foamboards at the beach

– Husk at disse brettene er laget for å surfe bølger som allerede har brutt (hvitvannsbølger) eller små grønne bølger, og passer kun for den første perioden av surfekarrieren din. Hvis du vil ut i større og sterkere forhold kan du lese mer om disse brettene i kommende artikler.  

beginner surf

QUICK FACTS ABOUT THE SOFT TOP LONGBOARD:

 

Size: 7,5 – 10 feet Leash: Approximately same size as your board Fins: Three fin setup, soft fins Material: Foam  

Siste blogginnlegg