Volcano hike in Fuerteventura

Guides

7 ting å gjøre i Fuerteventura, Spania

Fuerteventura er en øy med vulkaner, sanddyner og krystallklart vann og er kjent for å være Europas versjon av Hawaii med sin fantastiske surf. Er du ikke sikker på om Fuerteventura bør være det neste stedet for surfeeventyrene dine? Her er våre syv beste grunner (foruten surfing!) for å besøke dette paradiset av en øy.

Foruten de fantastiske surfestedene som Fuerteventura har å tilby, er det mange ting å utforske rundt på øya og i vannet, selv uten brett. Her er syv grunner til at du bør gjøre Fuerteventura til din neste surfedestinasjon.

Hvor er Fuerteventura?

Fuerteventura ligger i Atlanterhavet og er den nest største av Kanariøyene. Denne spanske øya er et populært reisemål for vannsport som windsurfing og surfing med sine vakre strender og behagelige vær. Fuerteventura ligger veldig nært Marokko sammenlignet med de andre Kanariøyene, og har et mer afrikansk preg over seg.

Kanariøyene er kjent for å være travle feriedestinasjoner med store hoteller og mange turister, det er en side av øya du ikke vil se på surfecampen vår. Campen ligger i en by nord på øya som heter Lajares. Som er omtrent en ti minutters kjøretur til de ulike surfestedene.

Hva kan jeg gjøre i Fuerteventura?

Fuerteventura er en av Europas mest populære surfedestinasjoner, øya har til og med fått kallenavnet som Europas Hawaii. Selv om bølgene er på den større siden i løpet av oktober til april, har øya nybegynnervennlige steder for de som akkurat har startet surfereisen. Det er kule barer og kafeer i nærheten og flotte surfesteder i hver retning fra campen. Utforsk øya og nyt sanddynene, lagunene, de vakre strendene og klippene.

7 grunner til å velge Fuerteventura som ditt neste feriemål (foruten surfing!)

Så hvorfor velge Fuerteventura? Vi lister opp våre syv viktigste grunner:

  1. ​​Vulkanturer

  2. Ri på kameler

  3. Tilbring dagen på en katamaran

  4. Dykk i det klare vannet

  5. Utforsk sanddynene

  6. Ta en dukkert i steinbassengene

  7. Ta surfskate leksjoner på campen vår

1. Vulkanturer

Hvis du ønsker å gå en tur på Fuerteventura, så anbefaler vi deg å gå opp Calderón Hondo-vulkanen. Fra toppen ser du krateret til vulkanen og en fantastisk utsikt over landskapet. Turen opp vulkanen tar omtrent 40 minutter, og stien er lett å finne og ganske enkel å gå. Det er det perfekte stedet å se solen gå ned over havet.

2. Ri på kameler

Hvilken kulere måte å oppleve det fantastiske landskapet enn på ryggen til en kamel? For over fem århundrer siden ankom kamelene Fuerteventura og ble en del av øyas identitet.

3. Tilbring dagen på en katamaran

Tilbring en solrik dag ute på havet på en katamaran. Der kan du dykke ned i det turkise vannet fra båten, snorkle blant fiskene og spise god mat i enda bedre selskap. Sol deg på dekk eller ta SUP-en ut og øv på padleboarding.

4. Dykk ned i det klare vannet og opplev livet under vann

Vannet er veldig klart i Fuerteventura, så det er en flott mulighet til å dykke og utforske alt undervannslivet og dets skjønnhet. Se øya fra et annet perspektiv med vulkansk dannelse på havbunnen og en stor variasjon av havdyr.

5. Utforsk sanddynene

Ta en tur til Corralejo naturpark på nordsiden av øya og utforsk sanddynene. Sanddynene vil gi deg en følelse av å være i Sahara, og naturparken strekker seg 10 kilometer langs kysten. Det må virkelig være på listen over ting å oppleve!

6. Ta en dukkert i de naturlige steinbassengene

Det er mange naturlig formede bassenger blant steinene ved kysten. Disse steinbassengene er det perfekte stedet å ta en dukkert etter en varm dag, men husk å sjekke tidevannet før du drar siden steinbassengene er svært påvirket av høy- og lavvann. Her er lavvannet din venn!

7. Ta surfskate leksjoner på campen vår

Ikke bare er surfeskating morsomt, men det kan også hjelpe deg med å forbedre surfeferdighetene dine. På cammpen vår kan du surfskate sammen med de andre gjestene, og utenfor campen finner du mange gode lange veier å øve på, omgitt av det fantastiske landskapet på øya.

Siste blogginnlegg