South Beach Ericeira

Guides

De beste stedene å lære å surfe i Europa

Det er kanskje lett å anta at du må reise til Bali eller Sri Lanka for å lære å surfe, men det er mange vakre destinasjoner i Europa med gode surfesteder, spesielt for nybegynnere nå som vi går mot sommer og roligere hav. Vil du vite hva de beste stedene å lære å surfe i Europa er? Da er denne guiden hvor vi viser våre topp 7 surfebyer for deg! 

Europa er hjem til mange verdenskjente surfesteder som surfere fra hele verden vil krysse av på bucket lista. Her er våre favoritter blant surfebyer i Europa: 

De beste surfe destinasjonene i Europa

2. Peniche, Portugal 

Ta en times kjøretur langs sølvkysten fra Ericeira og du kommer du til kystbyen Peniche. Peniche er den årlige verten for Rip Curl Pro hver oktober, hvor profesjonelle surfere kommer fra hele verden for å surfe den berømte surfespoten kalt Supertubos. Men vi overlater det stedet til de proffe. Heldigvis er det nok surfespots til alle i Peniche. Noen flotte nybegynnersteder å sjekke ut er Cantinho da Baia og Praia do Baleal. 

3. Biarritz, Frankrike

Mens noen vil argumentere for at fødestedet for surfing i Europa var Portugal, vil noen andre hevde at det er Frankrike. Om sommeren vil du finne nybegynnervennlige bølger i vakre Biarritz. I motsetning til de autentiske og bildevennlige fiskerlandsbyene Ericeira og Peniche, er Biarritz en dyrere surfedestinasjon med fransk sjarm. I denne luksuriøse sjøbyen finner du førsteklasses hotell og restauranter for en mer fancy surfeturopplevelse. Her finner du surfespots som Biarritz Grande Plage og Côte des Basques, som begge er supre steder for nybegynnere!

4. Alaïa Bay, Sveits

Surfing er mest sannsynlig ikke det første du tenker på når noen nevner Sveits. Men kanskje det burde være det! Ved Alaïa Bay finner du et kunstig bølgebasseng i Sion, hvor du kan surfe bølger for alle nivåer mens du nyter den spektakulære utsikten over de sveitsiske alpene. Dette bølgebassenget ligger i nærheten av noen av Europas største skianlegg, så hvorfor ikke surfe på morgenen og stå på ski på ettermiddagen? En meget unik kombinasjon!

6. San Sebastian, Spania

En av Spanias mest ikoniske surfesteder i San Sebastian, nær den franske grensen. Den berømte Zurriola-stranden er et must for alle reisende som er interessert i surfing. Zurriola Beach er et godt valg for surfere på alle nivåer, men vær forberedt på at dette populære stedet kan bli folksomt selv om det strekker seg over mer enn 800 meter. Denne stranden passer best for nybegynnere i de varme sommermånedene når forholdene er små. 

7. Newquay, Storbritannia

Byen Newquay ligger i Cornwall på kysten i Sør-England. Newquay er kjent for å være en festby med et rikt natteliv, så en morgensurf er kanskje akkurat det du trenger etter en kveld på puben! En god nybegynner strand er Watergate Bay Beach, en beach break med stødige forhold. Fistral Beach er et annet populært valg, denne stranden er perfekt for både erfarne surfere og nybegynnere. Både Watergate Bay Beach og Fistral Beach har vært vertskap for store og prestisjetunge surfekonkurranser. 

Siste blogginnlegg