Beginner surfer at Lapoint surfcamps

Guides

Er det mulig å lære å surfe etter 30?

Du lurer kanskje på om det noen gang er for sent å lære å surfe? Svaret er nei! Hvis du er interessert i å lære å surfe etter 30 eller 40, ikke la alderen din stoppe deg! Hvor klisjé det enn kan være å si, alder er bare et tall, og hvis surfing er noe du vil gjøre, er vi her for å bevise deg at du kan gjøre det. 

Men hvordan?

Lær å reise på surfeferier

Den beste måten å lære å surfe på etter man er 30 er å dra på surfeferie! Surfeferier, også kjent som surf camps, er en blanding av surfekurs, avslappende tid i paradis og morsomme opplevelser i ett. Avhengig av hvilken type pakke en velger for oppholdet på en surfeleir, er overnatting, førsteklasses surfekurs og deilig daglig mat inkludert. Rommene kan være private eller delte, og leirens åpne områder gjør det utrolig enkelt å bli venner med noen kule folk fra hele verden.

Surfeleirer er til og med et fantastisk alternativ for å lære å surfe i en alder av 40 fordi surfekursene er korte og personlige. Du vil lære alle de beste tipsene og rådene fra surfetrenere og motta personlig tilbakemelding som du ellers kanskje ikke får på vanlige surfeleirer med store mengder surfekamerater.

Å lære å surfe i en alder av 40 eller 30 er en spennende idé for par som ønsker å oppleve en ny og spennende type ferie uten like. Ønsker du å lære å surfe med dine eller din nærmeste mens du også slapper av på et nydelig tropisk sted, bør du bestille en surfe-ferie på en av våre surfeleirer.

Tips for å lære å surfe i 30-årsalderen 

Hvis du planlegger å starte et surfekurs eller dra på surfeferie, er det et par ting du kan gjøre på forhånd som vil hjelpe deg enormt. Her er noen tips for å lære hvordan du surfer i en alder av 30-, 40-, 50- og til og med 60-.  

#1 — Trening

For å lykkes med å surfe og gjøre ting enklere mens du står på surfebrettet, må du fokusere på kjerne- og overkroppsstyrke før du begynner. Trening vil bidra til å bygge utholdenhet og få musklene du trenger for å padle til  bølgene og hoppe opp på surfebrettet.

Noen få surf fitness - øvelser du kan gjøre inkluderer burpees, planke, fleksibilitetstøyninger og yogastillinger. Alt som får hjerteslagene i gang og tester stabiliteten din er perfekt forberedelse og er akkurat det du trenger for et lettere møte med bølgene.

#2 — Velg et godt brett

Et annet tips en må ta i betraktning og som er avgjørende for nybegynnere er valget av riktig surfebrett i forhold til ferdighetene. Det finnes ulike typer surfebrett, og for å gjøre ting så enkelt som mulig, er det viktig at nybegynnere holder seg unna brettene som brukes til middels og avanserte nivåer.

De beste surfebrettene for nybegynnere er kjent som longboards eller softboards. Disse brettene er perfekte for å lære å surfe også etter 30, fordi de er brede og tykke, noe som er akkurat det du vil ha når du akkurat har startet.

#3 — Frisk opp svømmeferdighetene dine og velg et godt kurs

En annen viktig ting en kan gjøre for å forberede seg til surfing i en alder av 40 eller 30, er å trene på svømmeferdighetene. Hvis det er en stund siden du har svømt i dypt tøft vann, sørg for at du øver ferdighetene dine i et basseng, hav eller innsjø, slik at du vil være trygg mens du lærer å surfe.

Sørg for å gjøre noen svømmeøvelser regelmessig, for eksempel sommerfugl eller bryst, for å bygge opp styrken. Dønningene og bølgene kan være intense og uforutsigbare, så det kan være ekstremt farlig hvis du ikke er godt forberedt.

Trenger du hjelp til å velge det beste stedet å lære å surfe? Glad vi kan hjelpe! 

Ta kontakt med teamet vårt eller sjekk ut alle surfeskolene våre rundt om i verden!

Siste blogginnlegg