chris hartkopp surfing in peniche portugal
  • Lapoint
  • Blogg
  • 4 Treningsøvelser for å forbedre surfeformen din

Guides

Surf

4 Treningsøvelser for å forbedre surfeformen din

En ekte surfer forstår at surfing ikke bare er å hoppe opp på et brett og ri bølger helt perfekt. Det å kunne hoppe opp (pop up) og balansere på brettet krever god kjernemuskulatur og stabilitet, som begge krever regelmessig trening og øvelse, hvis du virkelig vil ta surfingen til neste nivå. 

Surf fitness er ikke noe en skal ta lett på hvis du ønsker å forbedre dine surfe ferdigheter, slik at du klarer å surfe de beste bølgene i verden.  Med hjelp av riktig trening og god surf fitness, kan du forbedre din utholdenhet og styrke, som er nødvendig for å bli en bedre surfer og for å kunne holde ut lenger i vannet. 

Du bør starte å implementere en surf fitness treningsøkt i din daglige rutine hvis du er: 

  1. En nybegynner som akkurat har kommet seg inn i verden av surfing

  2. En viderekommen surfer som ønsker å gå opp ett nivå

  3. En proff som i utgangspunktet surfer mer enn å sove 

Din fysiske form er avgjørende for suksess og ferdighetene dine når du surfer, så begynn å se nærmere på en treningsrutine som kan forbedre de musklene du bruker når du surfer, og hold deg til den hver uke. Det er utallige øvelser du kan gjøre for å forbedre din styrke og stabilitet på surfebrettet, og stol på oss, all hard trening du gjør hver uke vil lønne seg til slutt. 

Nedenfor er fire av de beste treningsøvelsene for å forbedre surfingen din og gjøre deg klar til å møte bølgene med selvsikkerhet.

4 Øvelser som hjelper deg å bli en bedre surfer

#1 - Surf Fitness Øvelse: Burpees 3 sett & 8 repetisjoner

Den første øvelsen du kan gjøre for å forbedre din surfeform er burpees! Denne øvelsen er noe av det beste du kan gjøre for å øke utholdenhet og forberede deg til å stå på et surfebrett. Burpees øker også styrken din og hjelper deg med å øve på å stå på surfebrettet ettersom noen av bevegelsene er svært like. 

For å starte en burpee, hopper du bare opp med armene rett over hodet, og hopper ned til bakken, med hendene som berører bakken på begge sider av beina. Så snart du er nede, skyv begge beina tilbake til en push up/planke- posisjon og gjør en pushup ved å bøye albuene. Til slutt, avslutt burpee ved å hoppe tilbake for å starte hele øvelsen på nytt. 

Burpees kan gjøres mer utfordrende hvis du utfører denne øvelsen sakte og kontrollert når du bøyer armene i plankeposisjon, og deretter kan du bruke kreftene dine til å øve “eksplosjon”-bevegelsen ved å hoppe opp. For optimale resultater, gjør denne øvelsen 3 ganger med 8 repetisjoner hver, og se hvordan din surfeform forbedres raskt.

#2 - Surf Fitness Øvelse: Planke med arm- og benbevegelse 3 repetisjoner på 40 sekunder hver

En annen øvelse du kan gjøre for å forbedre din surfeform er planke. Planke vil hjelpe deg med å engasjere kjernen din bedre og øke styrken i overkroppen, noe som er akkurat det du trenger når du padler ut og surfe raske bølger. 

Fullfør denne øvelsen ved å holde planke i 40 sekunder per repetisjon. Sørg for å holde ryggen rett og ikke dupp rumpa ned (med andre ord, unngå en bananformet rygg). For å gjøre denne øvelsen mer utfordrende, kan du veksle mellom arm- og benbevegelse for å forbedre din kjernemuskulatur og få bedre stabilitet.

Plankeposisjonen er utrolig bra for å sette din indre balanse på prøve. Ikke glem å legge til denne øvelsen i din treningsrutine for surf fitness hvis du vil forbedre surfingen din.

#3 - Surf Fitness Øvelse: Skuldermobilitet

Skuldermobilitet er helt avgjørende for surfere. Å padle ut til bølgene krever mye styrke i overkroppen og fleksibilitet i skuldre, så det er avgjørende at surfere tøyer ut skuldrene for å forhindre smertefulle muskelstrekk.

Den beste måten å øke skuldrenes fleksibilitet på, er å gjøre bevegelser som vil øke skulderens rekkevidde for bevegelse. En måte du kan øve på dette er ved å bruke en lang gjenstand, for eksempel en pinne, et skaft eller et balltre, og hold den over hode med begge albuene rett. Før pinnen sakte bak ryggen, til venstre og til høyre, mens du holder armene helt rett gjennom alle bevegelsene. 

Utfør denne øvelsen for skuldermobilitet i noen minutter under surfe treningsøkten for å sikre at disse musklene er konstant tøyd ut og at du er forberedt på å padle ut i vannet. Unnlatelse av å tøye musklene i skuldrene regelmessig, kan potensielt føre til skulder ut av ledd eller smertefull ømhet, som er det siste du vil oppleve når du planlegger en morsom dag ute på bølgene. 

#4 -Surf Fitness Øvelse: Yoga Bevegelser 3 sett & 6 repetisjoner

Yoga er en annen fantastisk surf fitness treningsøvelse som vil øke din mobilitet, fleksibilitet og styrke mens du er på surfebrettet. Mange yogaposisjoner etterligner ikke bare posisjonen din på surfebrettet, men de kan også skape nyttig muskelminne for å forbedre balansen og holde kjernemuskulaturen din aktiv mens du surfer. 

En flott yoga bevegelse er utfall mens du har begge armene løftet rett opp over hodet. En annen er å senke deg fra planke inn i en Cobra Pose, hvor du løfter overkroppen med armene og strekker beina bak. Når du er i Cobra Pose, kan du strekke ryggen og skuldrene ved å bøye deg bakover i Child’s Pose. Her er armene dine ved siden av ørene dine, strukket ut rett foran deg og du sitter på føttene med bøyde knær. Under hver surf fitness treningsøkt kan du prøve å gjøre 3 sett med yoga bevegelser, med 6 repetisjoner for hvert sett.

Yoga kan virkelig hjelpe med deg med teknikken for å reise deg opp på surfebrettet (pop up) og stabilitet i vannet. Og for å ikke nevne, yoga er en stor stressavlastning og en hyggelig måte å slappe av på, etter en utfordrende treningsøkt. Ikke nøl med å legge til yoga bevegelser i din surf fitness.

Siste blogginnlegg