Level 2 surf in Fuerteventura

Guides

Europas beste destinasjoner for vintersurf

De fleste i Europa gruer seg i det øyeblikket høsten og vinteren melder sin ankomst. Bortsett fra surfere. Vinteren er sesongen for vakre, glassy bølger på tre av våre Lapoint lokasjoner i Sør-Europa. Og for de vågale som leter etter en baltisk utfordring, anbefaler vi en av de vakreste steder på denne planeten; Norge. Den kalde årstiden er en flott tid for å unnslippe vinterdepresjonen og dra på en tur for å få nye internasjonale vennskaper, ha den beste tiden og lære hva surfing handler om. Her er en enkel oversikt over de beste surf destinasjonene for denne vinteren: 

Sommervær og surf  i Europa gjennom vinteren

Kanariøyene, Fuerteventura

Fuerteventura er den perfekte vintersurf destinasjonen i Europa. Det er best beskrevet som et sted du reiser til en uke eller to, men som du ender opp med å bli så lenge som mulig. Selve øya har et minimalistisk, men ekstraordinært vulkansk landskap, sandstrender, blå himmel og speilblankt turkist hav. Blandingen mellom den vennlige spanske lokalbefolkningen og den internasjonale surfe turismen skaper en god stemning.  Øya har mange små restauranter med spanske spesialiteter som tapas og paella, og du hører musikk på hvert gatehjørne. Det finnes også kunst- og håndverksmarkeder å besøke. 

Portugal

Portugal er bare en av sitt slag. Du har sannsynligvis hørt om Nazaré eller sett videoer av massive bølger som ruller inn mot land på sosiale medier. Bortsett fra de massive bølgene i nord tilbyr Portugal strender i verdensklasse, mangfoldig natur og nybegynner vennlige bølger året rundt.

Selvom resten av Europa blir regnfullt og kaldt er Portugal velsignet med mye sol, noe som får vinteren til å gå over på et øyeblikk. Kombinasjonen av en tilbakelent kultur, fantastisk kaffe, deilig sjømat og et åpent kontorlandskap skaper en svært lukrativ destinasjon for digitale nomader og langtidsboende reise entusiaster fra hele verden.

Vi har nøye utvalgt to destinasjoner langs den mangfoldige kystlinjen med en blanding av beach-, reef- og pointbreaks. Det gir en fantastisk utsikt over turkise bølger som slår inn mot klipper og sandstrender.

Vintervær Surf

Norge

Norge prøver virkelig å vise oss hvor utrolig naturen kan være. Forbløffende fjorder, historiske byer, topper dekket av skog og krystallblå innsjøer er bare en liten del av dens skjønnhet. Landet er også dekket av nasjonalparker med isbreer og fossefall. I tillegg er det Vikingenes land, og du kan også ha få sjansen til å se det fantastiske nordlyset på turen til dette fantastiske stedet på jorda. 

Irland

Det er ikke bare landet med poteter, skyer og Guiness. Det faktum at dette landet er et paradis for surfing, har vært en godt bevart hemmelighet i lang tid. Det sies at det er en av de vakreste landene - hvis du er så heldig å se det på en fin dag. 

Vestkysten

Irlands vestkyst er ikke bare vill når det gjelder vind og vær; den tilbyr ogsået vilt hav. Hvis du er på utkikk etter eventyr og en unik opplevelse, vil Irlands vinterbølger kanskje tilby alt du leter etter. Regioner som Clare, Sligo og Donegal har blitt populære surfedestinasjoner de siste årene. Du kan finne vakre beist ved bunnen av Cliffs of Mother og perfekte nybegynner vennlige bølger i den lille surfe byen Lahinch bare noen kilometer sør.  

England

Fødestedet til Shakespeare og The Beatles er omgitt av vann, noe som betyr at det er surf å finne langs kystlinjen. Vinteren er sesongen for surfing og det er nok av kopper med varm te til å varme deg opp etterpå. 

Sennen Cove, Cornwall

En av de mest fantastiske stedene er Cornwall, sør i England. Bukten er dekket av hvit sand og vannet er krystallklart.

Lewis, Outer Hebrides

Bølgene i Lewis og Harris er sagt å være en av de mest konsekvente i Nord-Europa. Det er litt av en reise å komme seg dit, men du blir ønsket velkommen med vennlige vibber i vannet. Bare sørg for å være trygg når du surfer som nybegynner på disse stedene.

Frankrike

Flest mennesker ville vært enige i at Frankrike er et sted for sommersurf. Men det er fortsatt bølger om vinteren. Det har blitt nevnt at vintersurf i Frankrike gjennomføres med en flaske rødvin pakket inn i våtdrakten for å holde deg varm, fordi det blir ganske kaldt her. I det minste vil du komme til bølger uten for mange mennesker, men bølgene kan bli så store om vinteren at det er umulig å surfe. 

La Gravière, Hossegor

Steder som Hossegor fungerer godt på høsten og vinteren. Temperaturen i vannet og luften er kaldere enn på Kanariøyene og bølgene kan bli ganske store her. 

Lacanau

Lacanau er en annen kjent surfedestinasjon i Frankrike. Stedet er best for sommersurf, men de mer erfarne surferne liker de massive vinterdønningene med barrels rullende inn.

Danmark

Surfekulturen i Danmark har først nylig kommet i nyhetene. Men takk til nordlige stormer er det muligheter for å fange noen bølger her og der om vinteren.

Cold Hawaii, Klitmøller

Klitmøller er det mest kjente stedet for vinterbølger i Danmark. Det finnes ingen tegn til palmetrær eller kokosnøtter, men det er fortsatt en del surfere som samler seg her om vinteren.

Siste blogginnlegg