Surfer doing a bottom turn
  • Lapoint
  • Blogg
  • Mestre bunnsvingen din del 2: Lær hvordan du gjør den viktigste surfemanøveren

Guides

Mestre bunnsvingen din del 2: Lær hvordan du gjør den viktigste surfemanøveren

Vil du bli mer avansert i surfingen? Da er det på tide å begynne å jobbe med bunnsvingen din. Dette er en av de mest grunnleggende manøvrene å lære når du surfer, og den er viktig å mestre for å avansere surfingen til neste nivå. Så hvordan øver du på den nederste svingen og hvordan kan den gjøre surfingen din bedre? Let’s dive straight into it!

Å lære å gjøre en bunnsving er viktig for å forbedre surfingen din, siden det er en av grunnmanøvrene du vil utføre på brettet. Vi har allerede dekket noe av det grunnleggende i et tidligere innlegg, hvor vår globale surfesjef João Durão ga sine beste tips. Vi anbefaler deg å sjekke det ut her! For denne andre delen av vår bunnsving-serie, spurte vi vår head surfecoach i Ericeira, Rui Henriques, om å svare på alle våre ivrige spørsmål.

Bunnsving 101 – Spørsmål 1: Hva er en bunnsving og når bruker du manøveren?

– Bunnsvingen er en manøver, som navnet avslører, utføres på bunnen av bølgen, og det er vanligvis en av de første svingene du lærer i surfing. Bunnsvingen er veldig viktig for å lære og forbedre. Hver sving du vil gjøre i fremtiden, enten det er en snap, en cutback eller til og med en aerial, kommer etter en bunnsving. Så du vil i utgangspunktet bruke bunnsvingen som begynnelsen på hver sving du skal gjøre i surfing. Det er til og med folk som sier at hvis du gjør en fin bunnsving i begynnelsen av bølgen, vil du prestere bedre på resten av bølgen, sa Henriques.

Bunnsving 101 – Spørsmål 4: Hvordan gjøre bunnsvingen din bedre?

– Først av alt, bøy deg alltid lavere enn du tror er nok. Noen ganger føler vi at vi er plassert lavt nok, men hva vi faktisk gjør er veldig annerledes. Så du kan overdrive komprimeringen du gjør for å gå nedover bølgen. For det andre, ikke vær redd for å bruke railen til å grave bølgen i vannet. For det tredje, prøv å ikke kaste bort for mye tid der nede! Går du nedover bølgen og blir der for lenge vil du miste fart.

Surfeopplæring: Får du ikke nok? Her er alt du trenger å vite for å forbedre bunnsvingen din

Siste blogginnlegg