Advanced surfer in the maldives
 • Lapoint
 • Blogg
 • Topp 10 Avanserte Tips & Teknikker for å ta surfingen din til et nytt nivå

Guides

Topp 10 Avanserte Tips & Teknikker for å ta surfingen din til et nytt nivå

Med hjelp av vår globale surfeleder og instruktør João Durão har vi listet ned våre beste tips og teknikker for erfarne surfere. Tips som kan hjelpe deg år etter år mens du fortsetter å forbedre surfingen din. Fra å få til en “bottom turn” og forbedre “snap” - her er våre topp 10 tips!

Som en erfaren surfer vil du tilbringe timesvis i havet. Du har avansert fra nybegynner til viderekommen til erfaren, og på dette tidspunktet, føler du deg veldig komfortabel i bølgene. Men hvis du ønsker å forbedre surfingen enda mer er det essensielt å ha fokus på detaljene. João Durão er vår globale surfeleder. Her er hans beste tips og teknikker som han har plukket opp under sine 20 år med surfing:

1. Prøv ulike surfesteder og brett 

– Mitt første tips er å surfe på forskjellige steder! Reis så mye som mulig for å surfe og utforsk nye bølger. Prøv ulike brett fra ulike shapers og eksperimenter med ulike finner, bølger, leashes og våtdrakter. Se hva som er der ute! 

2. Fortsett å tilegne deg kunnskap utenfor vannet 

– Se på surfevideoer og surfekonkurranser når du har tid. Les om surfing og lær deg reglementet. Kanskje du til og med tar et ISA internasjonalt dommerkurs!

Å se på videoer i slow motion er et ekstra tips for å få en tydeligere oppfatning av hva de profesjonelle surferne gjør på bølgene.

4. Øv på “bottom turn”

Å forbedre “bottom turn” er nøkkelen for å komme videre med surfingen din. Denne prosessen kan ta årevis få til riktig og det skiller de virkelig gode fra de middelmådige. Sjekk ut denne posten for å lese João’s beste tips om hvordan man utfører en “bottom turn” og se vår video tutorial.

5. Forbedre din “rail to rail work”

Å bruke rails-ene når du surfer vil hjelpe deg å genere fart inn i en “bottom turn” og hjelper deg mye med å utføre ulike manøvrer. For å forbedre bruken av rails har João listet opp disse punktene:

 • Velg lange bølger som tilbyr muligheten til å ri de for en lenger periode av gangen. Øv, øv og øv på “rail to rail” movement! 

 • Sørg for å ha så lite drag med brettet som mulig, du vil surfe på rails og unngå å ha brettet flatt på vannet. 

 • Jobb med vektfordelingen din og posisjon av føttene på brettet mens du prøver å skifte vekten fra side til side. 

 • Ri den høyeste (eller bratteste) delen av bølgen, det er her det er fart og moment i bølgen. 

 • Timing og rytme er nøkkelfaktorer når du surfer en bølge!

 • Se på gamle old school surfefilmer og analyser hvordan de utfører rails bevegelser og manøvreringer. 

 • Øv på surfskate med objekter på land for å hjelpe deg med å genere fart på flatmark mens du bruker “rail to rail” teknikk. 

 • Jobb med å komprimere og forlenge kroppsbevegelser og øvelser, slik at du får bevegelsesmønsteret som er nødvendig, når du jobber med rail teknikk. 

 • Tren på roterende øvelser for å forbedre kroppens bevegelighet som trengs for alle surfe manøvreringer, spesielt rail to rail teknikk. 

6. Velg de riktige bølgene

For å velge de riktige bølgene må du vite hvordan du leser havet og stille spørsmål som dette:

 • Hva slags type “surf break” er dette? Er det beach break, reef, point break eller river mouth break?

 • Hva slags type bølge er det? 

 • Er det én lineup eller flere lineup på samme sted? 

 • Hvilket tidevann fungerer best for dette stedet? 

 • Hva er vindhastigheten og vindretningen? 

 • Hva er størrelsen på swell og bølgeperioden?

 • Hvor mange bølger er det i settet og hvor mye tid er det mellom settene? 

 • Hva er batymetri situasjonen? Hvordan ser havbunnen ut på dette stedet? 

 • Er det noen farlige forhold på dette stedet? 

– Når du svarer på disse spørsmålene vil du ha den informasjon du trenger for å evaluere en surfespot og se hvilke bølger som er best å gå for. Se etter gode surfere i vannet og sitt der hvor de sitter. Bruk tid på å analysere stedet før du går ut i vannet og spør vennlig de lokale for tips og råd. Et godt tips er å ha en strategi før du går for bølgene, slik at du ikke føler deg fortapt og betaler prisen med å bli smashed eller få de verste bølgene.

9. Forbedre din ”cutback”

En “cutback” er når en surfer bruker railsene (sidene på brettet) for å skifte retning og surfe tilbake mot den brytende delen av bølgen.

– Det første en kan jobbe med for å forbedre cutback er “bottom turn”. Uten en god bottom turn kan du glemme å gjøre cutbacks! Start med å surfe små bølger som lar deg øve på cutbacks med god kontroll. Hold deg nærmere lommen på bølgen og fokuser på blikket ditt og armer når du sikter på delen bak deg. Plasseringen av føttene dine og vektfordelingen er avgjørende for å utføre en god bottom turn uten å miste fart i mellom svingene. 

10. Forbedre “snap”

– For å forbedre “snap” må du surfe brattere bølger. Ved å forbedre din bottom turn og vertikal top turn teknikk, vil det tillate deg å utføre en “snap” på den kritiske delen av bølgen. Tro på at du kommer til å lande manøveren og komprimer kroppen din når du kommer ned for å svinge. Repeter så mange ganger som mulig og få noen til å filme deg slik at du kan analysere det etterpå!

Siste blogginnlegg