HoddevikSurfeskole og Surfutleie
Hoddevik Norway

Surfekurs for barn 5-9 år i Hoddevik

Etter stor etterspørsel fra familier har vi designet et kurs hvor barn kan dele surfegleden med sine foreldre. Målet er å introdusere surfing til de yngste barna på en trygg og morsom måte. Våre surfekurs for barn er tilgjengelig tirsdager og lørdager hele sommeren fra den fra 19 juni til 28 august.

Surfekurs for barn

Beskrivelse

Surfekurset fungerer på samme måte som et svømmekurs for barn. Hvert barn har følge av en foreldre som tar del under hele kurset. Vi oppholder oss på grunt vann nærmest stranden så barnet til enhver tid føler seg trygg. Barnet må ha på seg flytevest.

Våre erfarne instruktører vil først demonstrere på stranden og viser deretter hvordan foreldre og barn kan øve i vannet på en morsom og lærerik måte. Vi bruker soft-tops på kurset, dette er det mest stabile surfebrettet og det enkleste brettet å lære seg å surfe på. 

Praktisk info

På surfeskolen blir barn og foreldre ønsket velkommen og får fullt utstyr til surfekurset: våtdrakt til både barn og forelder og et surfebrett til barnet. Instruktøren starter timen på stranden med en morsom surfeteori og oppvarming. Etter teorien tar hver foreldre med seg barnet og surfebrettet sitt til vannet og vi fortsetter timen videre på snille, små hvitvannsbølger nærmest land. Instruktøren hjelper selvsagt til i vannet. 

Kurset

Foreldrene er til enhver tid ansvarlig for sitt barns sikkerhet under kurset. Instruktøren fungerer som en guide til foreldre hvordan de skal opptre i vannet når de lærer barnet å surfe. Instruktøren vil vise foreldrene hva de skal gjøre og demonstrerer hvordan det gjøres først. Deretter tar foreldrene over og instruktøren følger opp en og en foreldre og barn etter tur. Etter en stund i vannet går vi opp på stranden for litt lek for å holde varmen og øver på å stå på brettet på land igjen osv.

For oss er det viktigste at barna har det gøy mens de lærer å surfe. Det pedagogiske blir kombinert med lek og mestringsglede under timen i tillegg til masse bevegelse så ingen blir kalde. Kurset varer i 1 time som er en passelig lengde for barn som surfer for første gang.

Kursdetaljer

  • Foreldre må være i vannet sammen med sitt barn og er ansvarlig for barnets sikkerhet (våtdrakt er også inkludert for den forelderen som deltar)

  • Minimum 4 påmeldte barn for å gjennomføre et kurs

  • Max 8 barn per instruktør/kurs 

  • Påmelding senest 1 dag før kursstart

  • Norsk eller skandinavisk instruktør

  • Kurstimen består av surfeteori på stranden og surfing i vann (påkledning til våtdrakt før kurset er ikke en del av kurstimen). Den varer 1 time, men dere får beholde utstyret resten av dagen. 

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø