Surfers on the beach

Guides

Er du en viderekommen surfer?

Hva er en viderekommen surfer? Når vet du at surfingen din har forbedret seg fra et nybegynnernivå og du er klar for mer avanserte forhold? Ved hjelp av vår hoved surfeinstruktør i Ericeira, Rui Henriques, svarer vi på disse spørsmålene og gir deg 3 tips for viderekomne surfere!

Hva er dine beste tips for viderekomne surfere?

Tips nummer 1: Forbedre take off (reise seg på brettet)

– Det første tipset jeg kan gi deg hvis du vil gå videre fra nybegynner til viderekommen er å få det grunnleggende riktig. Når du surfer i det hvite vannet (skumbølger), må du kunne fange hvilken bølge du vil og være konsekvent med å øve på take-off teknikken. Når du beveger deg til utsiden av lineup og begynner å fange grønne bølger, bør du kunne reise deg opp på brettet med lukkede øyne. Du bør imidlertid ikke holde øynene lukket, men det er hvor trygg du bør være med å reise deg på brettet (take off)! 

Tips nummer 2: Posisjonen din på brettet

– Det er viktig å fokusere på å ha en god posisjon på brettet når du ligger ned og padler. Etter du har reist deg opp må du også fokusere på stående posisjon på brettet. Når du står må du ha en sterk og balansert posisjon og plassere deg selv riktig på surfebrettet. 

Tips nummer 3: Surf så mye du kan 

– Prøv å bli i vannet så lenge som mulig for å få så mange timer med surfing du kan. Til og med på dager hvor du ikke fanger så mange bølger, når du faller, når du padler for mye eller ikke padler nok. Det er en del av “gamet” og det skjer med alle surfere. Fokuser på hva du kan gjøre og hvordan du kan forbedre teknikkene dine. Du kan ikke bare fokusere på at du vil gjøre triks som “cutback” eller en “snap”, det er for avansert for deg. Som en nybegynner eller viderekommen surfer bør du tenke på slikt som “jeg liker å være i havet, være rundt andre mennesker og se på andre surfere”. Du vil gå gjennom noen harde dager før du blir bedre. Bare vær konsekvent med surfingen, nyt det og en dag vil du bli en viderekommen surfer! 

Vil du vite mer om viderekommen surfing? 

Sjekk ut dette innlegget om 10 tips for viderekomne surfere.

Siste blogginnlegg