Surfers sitton on board happy in the line up
  • Lapoint
  • Blogg
  • Hva du bør vite når du lærer å surfe – vi svarer på de vanligste spørsmålene

Guides

Hva du bør vite når du lærer å surfe – vi svarer på de vanligste spørsmålene

Hvor lang tid tar det å lære å surfe? Hvilken størrelse på bølgene er bra for nybegynnere? Og hva koster et brett? Vi svarer på fem av de vanligste spørsmålene nybegynnere kan ha når de begynner å surfe!

Hvis du er ny til surfing har du sannsynligvis mange spørsmål. Det er grunnen til at du klikket på dette innlegget, ikke sant? Vel, du er ikke alene! De fleste nybegynnere stiller de samme spørsmålene når de skal lære å surfe. Her svarer vi på fem av de vanligste.

Vi anbefaler deg å sjekke ut dette innlegget om ting du bør vite som nybegynnersurfer og dette innlegget hvor vi gir 20 tips for å lære å surfe. Sjekk dem ut for å få en bedre forståelse av surfing for nybegynnere.

Spørsmål 1: Hva slags brett bør du bruke som nybegynner?

Som nybegynner vil du ha et brett med mye volum som vil hjelpe deg å flyte bedre i vannet og gjøre padlingen og å fange bølger lettere. Foam surfebrett, kalt foamies, er perfekte brett å bruke når du begynner å surfe. Et brett mellom 8 og 9 fot er normalt bra for nybegynnere. Når du senere går videre til å være en middels surfer, kan du bytte ut foamien til et funboard. Ikke gå for fort videre på brettstørrelse. Du bør holde deg på et større brett til du virkelig føler deg klar til å avansere ditt ferdighetsnivå.

Noen av hovedfaktorene du bør vurdere når du velger et brett er surfestilen og nivået. Den grunnleggende informasjonen du bør gi din surfeinstruktør eller ekspedienten i surfebutikken er:

  • Din høyde

  • Din vekt

  • Ditt ferdighetsnivå

  • Ditt kondisjonsnivå

  • Hvor ofte du skal surfe

  • Hva slags bølger vil du fange

Det beste rådet vi kan gi deg før du får et nybegynnerbrett er å spørre ekspertene, instruktøren din eller de som jobber i surfebutikken. Igjen, vær ydmyk når det gjelder nivået ditt og få et brett som ikke er for avansert for deg. Det er lurt å prøve ut forskjellige brett før du bestemmer deg for hvilket du skal kjøpe. Sjekk ut dette innlegget for flere tips om hvordan du velger det beste brettet for ditt nivå.

Det kan være fristende å kjøpe et av shortboardene du ser i surfebutikkene, men du er rett og slett ikke der ennå. De kan se kule ut, men de har ikke nok volum for nybegynnere og vil gjøre tiden din i bølgene vanskeligere enn den trenger å være. Vær tålmodig på nybegynnerbrettet, så oppnår du større forbedring!

Siste blogginnlegg