Kurs LevelsLapoint Surfekurs
lapoint surf courses surfcamp

Level 3 - Surfekurs for selvstendige surfere

Bli selvsikker når du surfer på egenhånd, økt kunnskap om havet og sikkerhet i sjøen, forbedre dine evner til å lese spots og bølger og utvikle selvtilliten og surfe teknikken din gjennom videoanalyse og coaching.

Teori

A deeper understanding

Når man kombinerer praksis med teori forstår man bedre hvorfor teknikken er som den er, og det blir da også lettere å lære og utvikle ferdighetene videre.

Lineupen

I dette kurset blir du mer selvsikker i lineupen. Her er det mange faktorer å tenke på, i tillegg til å fange bølger. Vi går gjennom hva du trenger å vite for å være trygg og ha det gøy alene og med surferne rundt deg. 

Surf sikkerhet, etikette & prioritetsregler

For å hjelpe deg bli mer selvsikker i surfen lærer vi hvor og når du bør padle ut, hvordan gjøre perfekte duckdives, hvor strømmene går, hvor det er best å komme inn til stranden osv. Med denne kunnskapen blir du mer dreven, selvsikker og vil fange mye flere bølger. 

Kunnskap om havet

Med utgangspunkt i dine grunnleggende kunnskaper om havet lærer vi deg mer om å lese bølgevarsel, ikke bare for spottene rundt campen, men også hjemme og andre relevante spots. Din evne til analysere bølgevarsel er ekstremt viktig for at du skal være på riktig sted til riktig tid. 

Spot guiding

I Level 3 kurset lærer vi deg hvordan du leser forholdene, crowden og kan evaluere risk & reward på en trygg måte. Dette er essensielle ferdigheter du trenger for resten av ditt fantastiske liv som en selvstendig surfer. 

Individuell coaching

Coachen vil bruke mesteparten av tiden i vannet, hvor han lærer og veileder deg til å gjøre de riktige tingene og bli en bedre surfer. 

Surfeutstyr

I løpet av kurset får du spesifikke tips og tilbakemelding på hva slags brett coachen anbefaler for deg og ditt nivå. Vi har et bredt utvalg brett på campen som du kan teste for å finne din favoritt.

Bli komfortabel i opptil hode høye bølger

Målet med dette kurset er å gjøre deg komfortabel surfende selvstendig i opptil hodehøye bølger. I den prosessen videreutvikler vi din teknikk på bottom turn, trimming, manøvre, duck dive m.m.   

Surfespråket

Samtidig som surfingen din utvikler seg forholder vi oss til nye aspekter ved bølgene, havet og manøvrene i ditt stadig voksende repertoar. Med det kommer også et utvidet ordforråd og økt forståelse av surf lingo.  

Brettkontroll i lineupen

Vi perfeksjonerer padleteknikk, tilnærming til lineupen og hvordan du bør angripe et sett med bølger. Alt dette er essensielt for å fange flere bølger fra lineupen. 

Duckdive

For å unngå å bruke mer energi enn nødvendig på padling, samt få tilgang til flere typer bølger og spots er duck diving superviktig. Vi hjelper deg finpusse disse så bra som mulig. 

Take-off teknikk

En rask og riktig take-off er nødvendig for å fange de beste bølgene. En viktig del er selvfølgelig også timing. Vi jobber med dette i detalj slik at du får flere bølger. 

Video analyse

I løpet av uken filmer vi minimum én session slik at du kan få litt visuell tilbakemelding og inntrykk av hva du gjør best, og hva vi må jobbe mest med. 

Brett

Vi bruker et bredt utvalg av epoxy brett og hybrid soft tops brett avhengig av ditt nivå. Du kan selvfølgelig ta med ditt eget brett også hvis du ønsker det. 

Underwater shot of surfer sitting on surfboard

Bærekraft

Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.

Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.

Lapoint crew
Les mer om våre tiltak for et bærekraftig miljø