Guiding in Ericeira

Guides

Topp 6 surfesteder i Ericeira, Portugal

Leter du etter de beste surfestedene i Ericeira? Denne portugisiske fiskerlandsbyen har satt navnet sitt på det globale surfe kartet takket være sine mangfoldige bølger og vakre omgivelser. Her er våre seks favorittsteder for nybegynnere å lære å surfe i Ericeira-området.

Når du ankommer Portugal på flyplassen i Lisboa, er surfebyen Ericeira kun en 45 minutters kjøretur unna. Ericeira, til og med kjent som Europas surfehovedstad, med sine åtte kilometer lange kystlinje er hjemmet til mange strender med forskjellige typer bølger. Fra nybegynner vennlige steder i hjertet av gamlebyen til berømte steder i verdensklasse hvor noen av de beste surferne i verden har fanget bølger. Det er noe for alle nivåer, og nybegynnere kan surfe i Ericeira hele året hvis de vet hvor de skal dra.

De 6 beste surfestedene in Ericeira 

Her lister vi opp de seks beste surfestedene for nybegynnere du kan prøve når du besøker byen. Listen starter ved den sørlige delen av Ericeira og jobber seg nordover:

Hvorfor lære å surfe i Ericeira? 

– Først av alt, Ericeira er en virkelig vakker by, og utsikten vi har fra vannet er fantastisk. Jeg tror hovedgrunnen til at folk kommer hit for å surfe er at vi har noen av de beste bølgene i Europa, det er et sted som passer alle fra en nybegynner til en avansert surfer. På grunn av kysten vår har vi bølger for de avanserte surferne, men vi har også superlette bølger for de som nettopp har startet.

Noe jeg synes er flott med Ericeira er at du kan surfe på ett sted med små og enkle bølger, for så å sette deg inn i bilen og etter en to-minutters kjøretur kan du surfe på en perfekt bølge, sa vår hovedinstruktør Rui Henriques, på vår Ericeira leir.

Hva er det verste med å surfe i Ericeira?

– Etter min mening vil jeg si at et problem med surfing her er at det er mange som begynner å surfe uten å vite reglene eller hvordan de skal oppføre seg i vannet. Vi har større folkemengder nå enn før, så det er ekstra viktig å kjenne til reglene. Men det er gode ting som kommer fra de store folkemengdene også, siden vi er en surfeby lever vi mye av turisme og det gir arbeidsplasser til lokalbefolkningen.

Vi bør i fellesskap fokusere mer på å lære folk hvordan de skal oppføre seg i vannet for at alle skal være trygge og ha det bra, sa Henriques.

Sjekk ut dette innlegget for å lese mer om surfeetikette og reglene i vannet.

Siste blogginnlegg