Girl surfing at Old Man's
  • Lapoint
  • Blogg
  • Reisen fra nybegynner til viderekommen surfer: 5 måter å forbedre surfingen din på

Surf

Guides

Reisen fra nybegynner til viderekommen surfer: 5 måter å forbedre surfingen din på

Hvordan går jeg fra nybegynner til en viderekommen surfer? Dette er kanskje det mest stilte spørsmålet av nye medlemmer i surfesamfunnet. Så la oss forklare forskjellen mellom en nybegynner og viderekommen surfer og se på noen viktige steg om hvordan du kan bli en bedre surfer!

Reisen fra nybegynner til viderekommen surfer er hverken lett eller rask, det er en reise hvor du må legge inn så mange timer i vannet som mulig. Men det er ikke bare tiden du bruker ikledd en våtdrakt som teller, hva du gjør utenfor havet er også viktig for at du skal bli bedre. Selv om det kanskje er en hardere reise enn du hadde forventet, vil det også være den beste erfaringen du noen gang vil oppleve. Det er lite som kan toppe følelsen av frihet og glede av å være i ett med elementene og føle den rå kraften av havet. 

Hvis du vil lære hvordan du skal surfe med de store gutta og jentene, har vi noen viktige tips som vil hjelpe deg å forbedre surfingen din fra et nybegynnernivå til viderekommen! 

Hva er forskjellen mellom en nybegynner og en viderekommen surfer?

La oss starte med det viktigste spørsmålet: hva er forskjellen mellom disse to nivåene? Du får kanskje et ulikt svar avhengig av hvem du spør, siden definisjonen av nivåene ikke er skrevet i stein. Du kan ikke gå fra et hvitt belte til et svart belte i surfing (selv om det hadde vært litt kult). Uansett kan vi alle være enige om at en stor forskjell mellom nybegynnere og viderekomne surfere er hvilken type bølger de surfer. 

Nybegynnere har kun én jobb: å fange hvitvannsbølger. Så fort du har nådd et viderekomment nivå vil du starte å fange bølger som ikke er brutt, altså grønne bølger, som er det surfingen handler om. Det er nesten som om du begynner å lære å surfe helt på nytt igjen! I stedet for å surfe rett mot stranda, skal du nå starte å surfe til venstre og høyre. Viderekomne surfere må også bli mer komfortable med å lese havet og jobbe med padleteknikker. 

Er du en viderekommen surfer? Vi snakker mer om forskjellene mellom en nybegynner og viderekommen surfer i dette innlegget.

Hvordan surfe fra nybegynner til viderekommen: Våre topp 5 tips for å bli bedre i surfing

Vi kan liste en million tips som kan hjelpe deg å forbedre surfingen din, men i dette innlegget skal vi fokusere på de mest fundamentale tingene som du bør tenke på når du går fra nybegynner til viderekommen. For flere tips til hvordan du kan bli bedre, sjekk ut dette innlegget om 10 ting du bør vite når du starter å surfe og dette innlegget 10 tips for viderekomne surfere!

En siste ting

Nå vet du de grunnleggende tingene om hvordan du kan bli en viderekommen surfer. Så hva nå? Vel, med fare for å høre partisk ut, anbefaler vi at du øver på alle disse trinnene ved hjelp av en surfeskole. En surfeinstruktør kan lære deg hva du skal gjøre på brettet, reglene i vannet, hvordan du leser havet og hvilke steg som må til for å blir bedre på en trygg og morsom måte. Hvis du vil vite mer om hvordan vi lærer surfing her i Lapoint, kan du lese mer om dette her. 

Siste blogginnlegg