Påbyggingskurs i surfing

- Du klarer å fange hvitvannsbølger på egenhånd.
- Kom deg ut til lineupen og surf grønne bølger
- Lær hvordan du skal gå høyre og venstre på en bølge

Hvem er dette kurset for?

 • Dette kurset er for dere som har vært gjennom vårt level 1-kurs, eller kan fange hvitvannsbølger på egen hånd. Level 2 kommer til å fokusere på å komme seg ut til lineupen i bølger i hoftehøyde, og så prøve å gå både høyre og venstre på disse bølgene. Instruktørene kommer til å skape en læringsarena hvor du kommer til å ha det morsomt samtidig som du lærer nye ting.

Hva kommer jeg til å lære?

 • Du kommer til å lære hvordan du skal fange grønne bølger (bølger som ikke har brutt enda) og hvordan du skal stå ned bølgen i stedet for å falle med en gang. Dette betyr at du kommer til å være ute i hva vi kaller lineupen, og her er det mange uskrevne regler for hvordan man skal oppføre seg og forholde seg til andre surfere. Alt dette vil du lære om på level 2-kurset.


Inkludert

Hva slags bølger kommer jeg til å surfe?

 • Vi kommer til å se etter bølger i brysthøyde og fange dem akkurat idet de bryter. Hver dag kommer instruktøren til å ta deg med til den surfespotten som fungerer best og er best for å lære å fange flest mulig bølger.

Inkludert teori

    • Lineupen
    • På dette kurset kommer du til å entre et nytt området i vannet: lineupen. I dette området sitter og venter alle surferne på at bølgene skal rulle inn, og det er viktig at du vet hvordan du skal oppføre deg, hva slags regler som gjelder, og hva du skal forholde deg til.

     Sikkerhet og etikette i surfen
    • Vi kommer til å gå gjennom hvordan du skal oppføre deg i vannet, hvordan du skal forholde deg i forhold til andre surfere, hvor du skal gå inn og ut igjen, og hvordan og hvorfor du skal vise respekt til andre surfere rundt deg.

     Havforståelse
    • På dette kurset kommer du ikke lenger til å kun være på insiden av bølgene hvor du kan stå, men også litt lenger ute i havet hvor bølgene først bryter. Derfor er det viktig at du vet hvordan strømmer, bølger og tidevann fungerer, slik at du enklest mulig kan fange bølgene og ikke bli utslitt av å paddle i feil retninger. Du vil også få kunnskap om surfespotter og hva som skal til for at forskjellige spotter fungerer og blir surfbare.

     Spot-guiding
    • Hvis du velger level 2-kurset vet du allerede at det ikke bare er å ta med brettet og hoppe utti hvor som helst. Surfeinstruktøren kommer til å ta deg med på forskjellige surfespotter rundt i området slik at dere får surfet best mulig bølger, samt at du får en forståelse for hva man skal se etter når man leter etter en bølge man har lyst til å surfe.

     Individuelle tilbakemeldinger
    • Instruktøren vil raskt se hva du trenger å jobbe med og hjelpe deg med å fange bølgene og dukke unna de vanligste feilene.

  • Surfeutstyr
  • Det er mange forskjellige brett for forskjellige bølger og surfere. Du er på et nivå hvor du er klar for å surfe på et noe mindre brett, og vi vil gå gjennom hvilke valg du har, hva du bør se etter, og hva som passer best for deg og din stil.

   Surfeuttrykk
  • Lær surfespråket og hva slags ord og uttrykk du må kunne for å kommunisere godt i surfen.

   Kontroll på brettet
  • Det er viktig at du er god på å sitte på brettet, paddle og håndtere brettet i lineupen, så dette er noe du vil lære

   Duck-dive
  • Lær hvordan du skal komme deg gjennom bølgen med brettet ditt.

   Take-off-teknikk
  • Frisk opp pop-oppen slik at denne er perfekt når du skal ut og fange de grønne bølgene. Det er viktig at denne er bra, slik at du gir deg selv god tid og klarer å fange bølgene på riktig tid og sted.

FAQ

Hva er forskjellen mellom level 2 og level 3?

Level 2 er ment som en introduksjon til lineupen og det å surfe grønne bølger. Målet er at du skal kunne surfe både til høyre og venstre på bølgen, mens du på level 3 konsentrerer litt mer på forskjellige manøvre. På level 3 surfer du også noe større bølger.

 

Jeg har surfet en gang tidligere, skal jeg velge level 1 eller 2?

Vi anbefaler som regel deg å ta level 1 hvis du kun har surfet en gang tidligere. Level 2 er for dere som allerede er komfortable med å fange bølger på egenhånd og er klar til å ta det et steg lenger.

 

Jeg har ikke eget surfeutstyr, kan jeg fortsatt bli med?

Ja, vi kommer til å stille med det du trenger for surfekurset på hver destinasjon. Noen ganger vil dette betyr surfebrett og våtdrakt, andre ganger surfebrett og en tynn trøye.

destinasjoner

Velg startdato og bestill din reise

Første tilgjengelige startdato etter din valgte dato vises nedenfor.